Mīkla: 300 g milti, 225 silts ūdens; šķipsniņa sāls; 1,5. ēd.karote vīnogu kauliņu eļļa vai kausēts sviests
Tieši tāpat pagatavo otru strūdeli. Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 30- 35 minūtes, kamēr virspuse brūna. Gatavu pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Mani secinājumi - pildījums, protams, kā gan citādi, ir ļoti garšīgs, bet mīkla - mīkla ne. Man sanāca pacieta, silta vēl bija laba, atdzisusi - nē. Tā kā recepšu un variantu strūdelei ir daudz, noteikti pamēģināšu cept vēlreiz, bet ar citu mīklu. Jums iesaku, tāpat - šī varbūt ir liesāka, bet ne labāka.
Ābolu pildījums: 1 kg āboli; 100 g rozīnes, 90 g cukurs; 1 ēdamkarote kanēlis, apm. 70 g rieksti; puscitrona sula; 40 g sviests
Miltus samaisa ar siltu ūdeni un sāli, lēnām ielej eļļu, samīca. Mīklas bļodu pārliek ar pārtikas plēvi un noliek pastāvēt uz 2 stundām. Mīklai jābūt vijīgai, bet nepārāk biezai.
Rozīnes uz apm. 5 min. aplj ar karstu ūdeni, pēc tam viegli lieko ūdeni nospiež. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež škļēlītēs. Ābolus sajauc ar rozīnēm un apber ar brūno cukuru un kanēli (var pielikt arī nedaudz sviestu). Pārlaista citrona sulu un noliek pastāvēt, kamēr mīkla gatavojas.
Cepamo papīru (dažās receptes redzēju, ka taisa uz virtuves dvieļa) bagātīgi apber ar miltiem, izliek uz tā pusi mīklu un izrullē plānu, tad ar rokām izstiepj pavisam plānu. Pirms liek pildījumu mīklu nedaudz ieziež ar sviestu.
Uz mīklas izbārsta sasmalcinātus riekstus, liek pusi pildījumu un satin ruleti. Tad ar visu cepamo paīru pārliek cepamās plāts. Pa virsu pārliek sviesta gabaliņus, vai ieziež ar izkausētu sviestu.
Uz mīklas izbārsta sasmalcinātus riekstus, liek pusi pildījumu un satin ruleti. Tad ar visu cepamo paīru pārliek cepamās plāts. Pa virsu pārliek sviesta gabaliņus, vai ieziež ar izkausētu sviestu.
Tieši tāpat pagatavo otru strūdeli. Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 30- 35 minūtes, kamēr virspuse brūna. Gatavu pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Mani secinājumi - pildījums, protams, kā gan citādi, ir ļoti garšīgs, bet mīkla - mīkla ne. Man sanāca pacieta, silta vēl bija laba, atdzisusi - nē. Tā kā recepšu un variantu strūdelei ir daudz, noteikti pamēģināšu cept vēlreiz, bet ar citu mīklu. Jums iesaku, tāpat - šī varbūt ir liesāka, bet ne labāka.
Es arī mēģinu noskaņoties štrudeles cepšanai :) Un atceroties iepriekšējās reizes, arī baidos no tā, ka mīkla būs bezgaršīga un cieta. Es iedomājos, ka varētu mīklu ieziest ar izkausētu sviestu, lai štrudele būtu kraukšķīga un nesacietē. Vai arī lasīju, ka mīklu ieliek bļodā ar eļļu uz kādu pusstundu, varbūt tad tā būs vairāk līdzīga filo vai kārtainajai.
AtbildētDzēstEs mīklu itkā ar sviestu ieziedu un papildus vēl pa virsu ir sviests, jo mani jau darīja bažīgu tik liesa mīkla... kaut gan, no otras puses, tas netreknums arī bija tas, kas mani piesaistīja:))
AtbildētDzēstRedzēju receptes, kurās ir krējums un ola, domāju, ka tā varētu mēģināt cept nākamreiz. Četrās sezonās un Ievas virtuvē.
izlasīju 4 sezonu recepti- man patīk :) Laikam izmēģināšu. Bet pašai arī intuitīvi patīk vairāk receptes, kur mazāk tauku.
AtbildētDzēstJā, uzcep noteikti. Gaidīšu atsauksmes, tā gribās strūdeli, īstu.
AtbildētDzēst