Lapas

otrdiena, 2011. gada 1. novembris

Pilngraudu pasta ar ķirbi un čilli

Sastāvdaļas: 200 g pilngraudu pasta, apm. 400 g ķirbja mīkstums; 1- 2 čilli pipari; sāls; apm. 100 g mīksts siers - man  Mālpils; citronpipari; nedaudz olīveļļa;  zaļumi - pētersīļi



Katliņā verdošā sālsūdenī liek vārīties makaronus un ķirbja gabalus, vāra noteikto laiku - pēc instrukcijas un paciņas. Tikmēr pārgriež uz pusēm čillī pāksti, iztīra sēkliņas, sasmalcina un apcep nelielā eļļas daudzumā.  Tad arī makaronus un ķirbi liek uz pannas un apcep, pievieno garšvielas, zaļumumus,  apmaisa. Liek klāt gabaliņos sagrieztu mīksto sieru vai pārrīvē porciju ar cieto sieru. 
Šoruden ir sanācis tā, ka ķirbi esmu piemirsusi, pa blogu dzīvojas tikai āboli. Katrā ziņā šis ķirbja ēdiens ir ievērības cienīgs un pelnījis atkārtojumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru