Sastāvdaļas: 300 g pilngraudu kviešu milti (vai miltu maisījums dažādās proporcijās); 50 g brūnais cukurs; 1/4 tējkarote soda; 50 g melnā šokolādes; 350 g (4 gab) banāni; 2 lielas olas; 30 g vīnogu kauliņu eļļa; 80 g paniņas (baltais jogurts vai kefīrs); šķipsniņa sāls; puse vaniļas pāksts (vai vaniļas esence); 1 tējkarote rīvēta citrona miziņa
Atsevišķi sajauc sausās sastādaļas - miltus, cukuru, sodu, sāli un sasmalcinātu šokolādi. Citā traukā samīca banānus, iemaisa klāt olas, eļļu, paniņas, vaniļu un rīvētu citrona miziņu. Kārtīgi samaisa. Tad sajauc kopā sausās un slapjās sastāvdaļas un rūpīgi izmaisa. Mīklu liek ar papīru izklātā (vai ieziestā ar taukvielu) keksa formiņā un cep 180 grādos 50 minūtes.
No šīm pašām sastāvdaļām, tikai palielinot cukura (un arī šokolādes) daudzumu (100 - 125 g), sanāks ļoti garšīgs kekss, ko papildus var glazēt ar citronu (vai šokolādes) glazūru.
Atsevišķi sajauc sausās sastādaļas - miltus, cukuru, sodu, sāli un sasmalcinātu šokolādi. Citā traukā samīca banānus, iemaisa klāt olas, eļļu, paniņas, vaniļu un rīvētu citrona miziņu. Kārtīgi samaisa. Tad sajauc kopā sausās un slapjās sastāvdaļas un rūpīgi izmaisa. Mīklu liek ar papīru izklātā (vai ieziestā ar taukvielu) keksa formiņā un cep 180 grādos 50 minūtes.
No šīm pašām sastāvdaļām, tikai palielinot cukura (un arī šokolādes) daudzumu (100 - 125 g), sanāks ļoti garšīgs kekss, ko papildus var glazēt ar citronu (vai šokolādes) glazūru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru