Sastāvdaļas: 200 g auzu pārslas; 50 g saulespuķu sēkliņas; 3 ēdamkarotes (bez kaudzes) pilngraudu kviešu milti; 1 ola; 80 g sviests; 1 citrona miziņa; 4 ēdamkarotes (bez kaudzes) cukurs; 1 tējkarote cepamais pulveris; 75 g rozīnes
Auzu pārslas kopā ar sēkliņām apgrauzdē pannā 40 g sviesta. Otrus 40 g sviesta saputo kopā ar cukuru, tad pierīvē citrona miziņu un pieliek olu - visu sakuļ. Iemaisa ar cepamo pulveri sajauktus miltus, tad apgrauzdētas auzu pārslas, beigās pievieno izmērcētas rozīnes.
Mīklu piciņās liek uz pannā ieklāta cepamā papīra. Liek cepties 175 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 10 - 12 minūtes.
Recepte ir no Ievas virtuves, bet kārtējo reizi neprecīza, nu vismaz cepšanas laiks 20 minūtes 180 grādos, kas norādīts, ir daudz par ilgu - rozīnes jau sen ir sadegušas un paši cepumi arī gandrīz.
Šī auzu parslu cepumu recepte, kuru var modificēt, pagaidām ir atzīta par vislabāko.
Auzu pārslas kopā ar sēkliņām apgrauzdē pannā 40 g sviesta. Otrus 40 g sviesta saputo kopā ar cukuru, tad pierīvē citrona miziņu un pieliek olu - visu sakuļ. Iemaisa ar cepamo pulveri sajauktus miltus, tad apgrauzdētas auzu pārslas, beigās pievieno izmērcētas rozīnes.
Mīklu piciņās liek uz pannā ieklāta cepamā papīra. Liek cepties 175 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 10 - 12 minūtes.
Recepte ir no Ievas virtuves, bet kārtējo reizi neprecīza, nu vismaz cepšanas laiks 20 minūtes 180 grādos, kas norādīts, ir daudz par ilgu - rozīnes jau sen ir sadegušas un paši cepumi arī gandrīz.
Šī auzu parslu cepumu recepte, kuru var modificēt, pagaidām ir atzīta par vislabāko.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru