Lapas

sestdiena, 2012. gada 23. jūnijs

Zemeņu un zefīra kārtojums

Sastāvdaļas: 500 ml saldais krējums; 400 g  zefīrs; apm. 500 g zemenes; nedaudz mandeles un melnā šokolāde dekorēšanai




Saldā ēdiena pagatavošana pavisam vienkāša un ātra. Sagriež zefīru un noklāj trauka apakšu (ar pusi no visa daudzuma). Sakuļ putukrējumu, ja gribās ļoti saldu un ogas ir paskābas, tad var pielikt nedaudz cukuru. Pusi no putukrējuma liek virs zefīriem un izlīdzina, tad pa virsu zemeņu kārtu - zemenes sagriež šķēlītēs.



Tad atkal zefīrus, pa virsu putukrējumu un ogas. Virspusi var pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem un šokolādi. Vispār iesaku  riekstus un šokolādi likt arī vidējā kārtā, būs vēl gardāk.
Liek leduskapī vismaz uz sešām stundām, bet vēl labak savilcies viņš būs pec apm. 12 stundām - tad varēs arī jau skaisti uzlikt gabalus.

1 komentārs:

  1. šo pašu var arī ar skābo krējumu - nezaudē ne nieka no savas burvības :)

    AtbildētDzēst