Sastāvdaļas: 90 g pilngraudu spageti, puscitrona miziņa, nedaudz citrona sula; svaigs timiāns; himalaju sāls; pipari, (melnie vai kādi citi) olīveļļa
Spageti novāra sālsūdenī, gandrīz visu ūdeni nolej, bet nedaudz atstāj. Tad pie makaroniem katliņā pievieno rīvētu citrona miziņu, piespiež citrona sulu, sasmalcinātu timiānu, piparus (es liku arī citronpiparus) un sāli. Lai nav ļoti sauss pārlej nedaudz ūdeni, kurā pasta vārījās un olīveļļu. Kārtīgi visu samaisa un pasautē apm. 3 minūtes uz maza karstuma. Porcija vienam ēdājiem. Vasarīgi, atsvaidzinoši un viegli, ja liekās, ka vajag kādu mercīti, tad var piemaisīt klāt karoti filadelfiijas sieru vai pārkaisīt ar sarīvētu cieto sieru, bet nedaudz.
Lapas
▼
ceturtdiena, 2012. gada 12. jūlijs
otrdiena, 2012. gada 10. jūlijs
Augļu un biezpiena krambls
Sastāvdaļas: 1 banāns (aptv. 80 g); sauja avenes (apm.60 g); 120 g vājpiena biezpiens; 50 g auzu milti; 10 g brūnais cukurs; 25 g rieksti; 15 g sviests
Banānu sagriež ripiņās un kārto trauka apakšā (cepamo trauku ieziež ar sviestu), pa virsu liek biezpienu, pārber sasmalcinātus riekstus. Miltus sajauc ar cukuru, klāt pierīvē aukstu sviestu, saberž drupačas, ko liek pa virsu biezpienam. Cep 180 grādos cepeškrāsnī apm. 20 minūtes.
Daudzums divām nelielām brokastīm. Banāna vietā var likt plūmes, bumbieri, jebkādus cietus augļus.
Banānu sagriež ripiņās un kārto trauka apakšā (cepamo trauku ieziež ar sviestu), pa virsu liek biezpienu, pārber sasmalcinātus riekstus. Miltus sajauc ar cukuru, klāt pierīvē aukstu sviestu, saberž drupačas, ko liek pa virsu biezpienam. Cep 180 grādos cepeškrāsnī apm. 20 minūtes.
Daudzums divām nelielām brokastīm. Banāna vietā var likt plūmes, bumbieri, jebkādus cietus augļus.