ceturtdiena, 2012. gada 12. jūlijs

Pilngraudu pasta ar citronu un timiānu

Sastāvdaļas: 90 g pilngraudu spageti, puscitrona miziņa,  nedaudz citrona sula; svaigs timiāns; himalaju sāls; pipari, (melnie vai kādi citi)  olīveļļa



 Spageti novāra sālsūdenī, gandrīz visu ūdeni nolej, bet nedaudz atstāj. Tad pie makaroniem katliņā pievieno rīvētu citrona miziņu, piespiež citrona sulu, sasmalcinātu timiānu, piparus (es liku arī citronpiparus) un sāli. Lai nav ļoti sauss pārlej nedaudz ūdeni, kurā pasta vārījās un olīveļļu. Kārtīgi visu samaisa un pasautē apm. 3 minūtes uz maza karstuma. Porcija vienam  ēdājiem. Vasarīgi, atsvaidzinoši un viegli, ja liekās, ka vajag kādu mercīti, tad var piemaisīt klāt karoti filadelfiijas sieru vai pārkaisīt ar sarīvētu cieto sieru, bet nedaudz.



otrdiena, 2012. gada 10. jūlijs

Augļu un biezpiena krambls

Sastāvdaļas: 1 banāns (aptv. 80 g); sauja avenes (apm.60 g); 120 g vājpiena biezpiens; 50 g auzu milti; 10 g brūnais cukurs; 25 g rieksti; 15 g sviests



Banānu sagriež ripiņās un kārto trauka apakšā (cepamo trauku ieziež ar sviestu), pa virsu liek biezpienu, pārber  sasmalcinātus riekstus. Miltus sajauc ar cukuru, klāt pierīvē aukstu sviestu, saberž drupačas, ko liek pa virsu biezpienam. Cep 180 grādos cepeškrāsnī apm. 20 minūtes.
Daudzums divām nelielām  brokastīm.  Banāna vietā var likt plūmes, bumbieri, jebkādus cietus augļus. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...