Lapas

piektdiena, 2012. gada 3. augusts

Zemesriekstu sviests

Sastāvdaļas: zemesrieksti, agaves sīrups (vai medus vai cukura sīrups), himalaju sāls, nedaudz neitrālas garšas eļļa


Zemesriekstus nedaudz apgrauzdē cepeškrāsnī vai uz pannas. Atdzesē un sablenderē (esmu dzirdējusi, arī ka var daudz daudz reizes malt gaļas maļamajā mašīnā). Pievieno sāli, agaves sīrupu un ja nepieciešams eļļu, bet pavisam nedaudz. Ideāli, ja var sablenderēt riekstus neliekot klāt eļļu nemaz. Man tā nesanāk.
   Vispār man ļoti garšo zemesriekstu sviests, kaut paši zemesrieksti nē, arī sālītie  un snikeri arī nē.  No nopērkamajiem sviestiem mans favorītais ir ir šis no iherb. Bet ar zemesriekstu sviestu ļoti uzmanīgi - kaloriju daudz un  tauku arī  - šie gan ir veselīgie augu tauki, taču vienalga ar mēra sajūtu.

2 komentāri:

  1. Kur pērc Himalaju sāli? Dzirdēju ka tas esot labāks par jūras sāli.

    AtbildētDzēst
  2. Madam, man Himalaju sāls iepirkts vairumā neLatvijā. Bet esmu redzējusi gan Biotekā gan sky, droši vien arī citos veikalos. Cena paliela, bet cik tad sāli lieto? Man patīk garša - nav tik izteikti sāļš, ar maigāku garšu.

    AtbildētDzēst