Sastāvdaļas: 500 g briseles kāposti; 1 liels ābols; 1 liels puravs; garšvielas - sāls; malti melnie pipari; ingvers; škipsniņa timiāns; medaudz olīveļļa
Ābolu nomizo un sagriež gabaliņos, purava balto daļu ripiņās, brisese kāpostiem nogriež abus galiņus un pārgriež uz pusēm. Ābolus un puravus apcep uz sakarsētas eļļas apm. piecas minūtes, tad pievieno kāpostus, pacep vēl apm. septiņas minūtes. Pieber garšvielas, samaisa un pielej un pavisam nedaudz ūdeni (apm. 65 - 90 ml, orģinālajā receptē lej pienu - tas padarot kāpostu garšu īpaši maigu), liek virsū pannai vāku, samazina uguni un sautē kamēr gatavs, apmēram 10 minūtes. Pasniedz siltu, vai nu ar zivi vai gaļu, vai ar rīsiem.
Ābolu nomizo un sagriež gabaliņos, purava balto daļu ripiņās, brisese kāpostiem nogriež abus galiņus un pārgriež uz pusēm. Ābolus un puravus apcep uz sakarsētas eļļas apm. piecas minūtes, tad pievieno kāpostus, pacep vēl apm. septiņas minūtes. Pieber garšvielas, samaisa un pielej un pavisam nedaudz ūdeni (apm. 65 - 90 ml, orģinālajā receptē lej pienu - tas padarot kāpostu garšu īpaši maigu), liek virsū pannai vāku, samazina uguni un sautē kamēr gatavs, apmēram 10 minūtes. Pasniedz siltu, vai nu ar zivi vai gaļu, vai ar rīsiem.
Izklausās interesanti!
AtbildētDzēstIrēna, jā, garšo arī labi. Protams, nekas revolucionārs virtuvē tas nav, ikdienas ēdiens, ātri pagatavojams.
AtbildētDzēst