Lapas

sestdiena, 2013. gada 11. maijs

Siltie turku zirņu, redīsu un seleriju salāti

Sastāvdaļas: apm. 12 - 15 redīsi;  apm. 5 -7 seleriju kāti; 200 g vārīti turku zirņi; 2 ēdamkarotes olīveļļa; 1,5  ēdamkarote balzamiko etiķis; nedaudz citrona sula; sāls; malti pipari; malts ingvers; zaļumi; sezama sēkliņas 


Redīsus un seleriju kātus nomazgā un sagriež - redīsus četrās daļās, seleriju 1 cm lielos gabaliņos.  Dārzeņus liek cepamajā formiņā, pārlej ar eļļu, samaisa un liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes.  Tad pievieno turku zirņus un pacep vēl 5 minūtes.
Atsevišķā traukā samaisa etiķi ar garšvielām, piespiež apm. puscitrona sulu un  samaisa.  Saceptos dārzeņu pārlej ar mērci, parkaisa ar zaļumiem un sezama sēkliņām. Pasniedz.
Ja godīgi - biedēja mani ceptie redīsi, bet nē, garšo labi, noteikti atkārtošu vēl.
Recepte ar manām izmainām no cook-inspire.livejournal.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru