Sastāvdaļas: 200 g linsēklas; 100 g rozīnes; 1 burkāns (apm. 80 g); 1 apelsīna sula (apm. 120 g); pustējkarote kanelis
Ar blenderi vai kafijas dzirnaviņās sasmalcina linsēklas, pievieno rozīnes (vai citus žāvētus augļus), arī sasmalcina. Klāt liek uz smalkās rīves sarīvētu burkānu, kanēli un pielej apelsīnu sulu. Visu kārtīgi samīca ar rokām, lai mīkla kļūst viendabīga un lipīga. Ar rokām izlīdzina uz cepamā papīra un liek uz apm. 3 - 4 stundām cepeškrāsnī 40 - 45 grādos ventilācijas režīmā (es cepeškrāsns durtiņas atstāju pavisam nedaudz piepavērtas). Gatavas (izžuvušas) svaigēdāju maizītes sagriež gabaliņos.
Maizītes var žāvēt arī uz radiatora - apklāj ar cepamo papīru un liek virsū maizītes. Šādā veidā es kaltēju ābolus - sagriežu šķēlītēs un lieku uz radiatoriem, diennakts laikā ir gatavi.
Recepte no rawinrussian.com
Paldies, jau ilgu laiku taisos šādu vai līdzīgu izmēģināt, bet vēl nav sanācis. Recepte un foto iedvesmo :)
AtbildētDzēstAija, ja godīgi, man likās par daudz linsēklu, nākamreiz taisīšu no vairāku veidu sēkliņām. Šīs ir manas pirmās maizītes.
AtbildētDzēstO, paldies, ņemšu vērā, man ir vēl kādas 2 receptes, tad nu mēģināšu un ziņošu blogā par rezultātu :)
DzēstAr lielu interesi gaidīšu.
Dzēst