Pildījumam: 150 - 200 g rozīnes vai kādi citi žāvēti augļi; 50 g lazdu rieksti; 20 g sviests; ola; 2 ēdamkarotes kanēlis; 2 - 4 ēdamkarotes cukurs
Pagatavo rauga mīklu , bulciņām pietiks ar pusi no receptē minētā daudzuma. Mīklu gatavojot cukuru vai cukura sīrupu pieliek vairāk, jo kā nekā bulciņām jābūt saldām. Izrulē plānu kārtu, apsmērē ar izkausētu sviestu, pārber ar cukuru un kanēli; tad uzber nomazgātas un izmērcētas rozīnes, saslmacinātrus riekstus.
Satin mīklu rullītī, abus galus kārtīki nostiprina ciet. Sagriež rullīti 3 - 4 cm biezās šķēlēs. Kārto visu apaļā cepamajā traukā, ka ieziests sviestu. Bulciņas neliek ļoti cieši, jo viņas cepot vēl palielināsies apjomā. Virspusi un maliņas cik iespējams, pārziež ar sakultu olu. Liek cepties 210 grādod apmeram. 20 min. līdz bulciņas ir zeltaini brūnas.
Receptes ideja no juliamaxi.livejournal.com
Ja mīkla paliek pāri, tad var sacept tradicionālas bulciņas ar magoņu, kanēļa, ābolu, riekstu, šokolādes utt. pildījumu.