Lapas

ceturtdiena, 2012. gada 1. marts

Citronu sorbets

Sastāvdaļas: 150 g ūdens; 150 g cukurs; 150 g citronu sula; 1 citrona miziņa: 1 ēdamkarote maskarpone


Katliņā lej ūdeni un pieber cukuru, karsē līdz vārīšanās temperatūrai, kamēr viss cukurs pilnībā izkusis. Tad noņem katliņu no uguns un atdzesē 15 minūtes. Pievieno klāt citronu sulu, rīvētu citrona miziņu un maskarponi, visu kārtīgi izmaisa.  Tagad vajadzētu nogaršot un ja vajadzīgs pievienot papildus cukuru vai citronu - atbilstoši savai garšai. Man likās, ka ir par saldu, bet ... citroni no citroniem atšķirās. Tātad - pagaršo un ja viss ir kā vēlās, tad liek traukā un trauku saldētavā. Ik pēc stundas ņem ārā un ar dakšiņu apmaisa lai neveidotos kristāli, es maisīju kādas reizes piecas, sešas. 
Šādam mājas saldējumam nav ļoti ilgs termiņš, pēc pāris dienām tas sakristalizēsies, vismaz tā apgalvo Jamie Oliver. Lielisks  itāļu deserts, viegli pagatavojams,  karstā vasarā vispār ideāli atsvaidzinošs,  ļoti labi sader ar šokolādīgām kūkām, piemēram šo.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru