otrdiena, 2012. gada 28. februāris

Torta Caprese

Sastāvdaļas: 250 g melnā (70%) šokolāde + nedaudz šokolāde dekorēšanai; 125 g cukurs; pūdercukurs tortes pārkaisīšanai; 220 g mandeles; 5 lielas vai 6 mazas olas; eļļa formas ieziešanai


Mandelēm noņem miziņu un sasmalcina - to var darīt ar blenderi, vai gaļas maļamo mašīnu. Sasmalcina arī šokolādi (es sarīvēju).  Olas saputo ar cukuru, puto vismaz 5 minūtes līdz masa ir gaisīga. Tad pa daļām iemaisa šokolādi un riekstus - ar karoti, ne mikseri. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru, ko vel papildus ieziež ar vīnogu kauliņu eļļu (domaju, ka der arī sviests). Mīklu lej formā un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 30 - 35 minūtes. Gatavu atdzesē, ņem ārā no formas un virspusi pārkaisa ar pūdercukuru un šokolādi.


Tortes recepte nāk no Kapri salas, kā viena no versijām ir, ka konditors aizmirsa pievienot kūkai miltus, bet rezultāts tika atzīts par ļoti gardu. Vispār internetā ir ļoti daudz šīs kūkas recepšu versiju, pamatā visās ir izmantots arī sviests ( uz šo produktu daudzumu būtu japievieno apm. 150 - 200 g sviests). Es cepu bez sviesta, tāda kūka ar labām atsuksmēm ir arī recepšu blogā krista.lv .  Kūka ir ļoti garda, drupena un gaisīga, garšas pastiprināšanai to var baudīt ar plombīra saldējumu, putukrējumu  vai kā mēs - ar citronu sorbetu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...