Lapas

sestdiena, 2013. gada 29. jūnijs

Biezpiena klimpas ar rīsu miltiem

Sastāvdaļas: 200 g vājpiena biezpiens; 1 ola; 50 g rīsu milti; 1,5 ēdamkarotes cukurs; vaniļa, maza šķipsniņa sāls


 Biezpienu saspaida ar dakšiņu (vai izberž caur sietu , vai sablenderē) un samaisa ar olu, rīsu miltiem (droši ka var lietot arī kviešu ,  auzu, u.c.), cukuru, vaniļu un šķipsniņu sāls. Ar rokām veido bumbiņas, ko liek verdošā ūdenī un vāra apmēram 10 minūtes. Gatavas ēd ar svaigām ogām, sablenderētām,  cukuru un krējumu, vai ar ievārījumu, vai vaniļas mērci, vai sviestu...... kā vēlās. 




Labu apetīti!








2 komentāri:

  1. Aija, jā garšīgi, un galvenais ātri no produktiem, kas vienmēr ir mājās. Vispār ja par zemenēm, tās šogad īpaši saldas liekās, nekādās kūkās cept negribās, tikai svaigas.

    AtbildētDzēst