Sastāvdaļas: 200 g vājpiena biezpiens; 1 ola; 50 g rīsu milti; 1,5 ēdamkarotes cukurs; vaniļa, maza šķipsniņa sāls
Biezpienu saspaida ar dakšiņu (vai izberž caur sietu , vai sablenderē) un samaisa ar olu, rīsu miltiem (droši ka var lietot arī kviešu , auzu, u.c.), cukuru, vaniļu un šķipsniņu sāls. Ar rokām veido bumbiņas, ko liek verdošā ūdenī un vāra apmēram 10 minūtes. Gatavas ēd ar svaigām ogām, sablenderētām, cukuru un krējumu, vai ar ievārījumu, vai vaniļas mērci, vai sviestu...... kā vēlās.
Vai, cik garšīgi! :)
AtbildētDzēstAija, jā garšīgi, un galvenais ātri no produktiem, kas vienmēr ir mājās. Vispār ja par zemenēm, tās šogad īpaši saldas liekās, nekādās kūkās cept negribās, tikai svaigas.
AtbildētDzēst