Sastāvdaļas: 4 - 5 olu dzeltenumi (80 g) (iesaku lietot lauku olas) ; 100 g cukurs; 140 g Marsalas vīns
Saldo pagatavo tā, kā šajā video - saputo olu dzeltenumus ar cukuru, tad bļodu liek karsta ūdens peldē, pa daļām lej klāt vīnu un puto ar mikseri apm. 10 - 15 minūtes līdz krēms sabiezē līdz krējuma konsistencei. Liek ledusskapī atdzesēt.
Var pasniegt kā siltu, tā atdzesētu ar ogām, augļiem vai cepumiem. Zabaione krēmu izmanto lai pagatavotu tiramisū. Mani iespaidi - man par saldu, treknu un alkoholizētu, bērniem nedot. Uz svētkiem un ar ogām dažreiz var, ar cepumiem, nu nezinu. Marsalas vīna vietā var izmantot kādu citu saldu un stiprinātu vīnu.
Sveiki!
AtbildētDzēstVai Jūs nevēlētos, ka mēs(www.dodo.lv) izveidotu priekš Jūsu Liepājas bloga kādu auditorijai interesantu bezmaksas rakstu?
Mūsu Ē-pasts: wwwdodolv[rimbulis]gmail[punkts]com
Uz sadarbību cerot,
Dāvis