Sastāvdaļas: 225 g auzu milti vai samaltas auzu pārslas; 1 tējkarote cepamais pulveris; naža gals soda; vaniļa; 300 g mazos gabaliņos sagriezti āboli; 1 tējkarote kanēlis; 1 ola un 1 olas baltums; 80 g paniņas vai jogurts; 20 g vīnogu kauliņu eļļa; apm 70 g medus
Auzu pārslas sasmalcina (vai nu ar blenderi vai kafijas dzirnaviņām, vai gaļas maļamo mašīnu vai arī lieto auzu miltus). Miltiem pievieno pārējās sausās sastāvdaļas - sodu, cepamo pulveri.
Ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, pārslaka ar citronu sulu, lai nesabrūnē, es vēl pievienoju tējkaroti kanēli. Jogurtu samaisa ar eļļu, pievieno medu un olas, viegli sakuļ, pievieno tējkaroti vaniļu. Tad slapjo masu pievieno miltiem, izmaisa, pieliek ābolus un vēlreiz izmaisa.
Gatavo mīklu liek mafinu formiņās (var likt pilnu, jo viņi neko daudz nepaceļās), pārkaisa ar sadrupinātiem valriekstiem un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 20 - 25 minūtes.
Kcal skaits 100 g - 224; 1 mafinā apmēram - 135 kCal.
Auzu pārslas sasmalcina (vai nu ar blenderi vai kafijas dzirnaviņām, vai gaļas maļamo mašīnu vai arī lieto auzu miltus). Miltiem pievieno pārējās sausās sastāvdaļas - sodu, cepamo pulveri.
Ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, pārslaka ar citronu sulu, lai nesabrūnē, es vēl pievienoju tējkaroti kanēli. Jogurtu samaisa ar eļļu, pievieno medu un olas, viegli sakuļ, pievieno tējkaroti vaniļu. Tad slapjo masu pievieno miltiem, izmaisa, pieliek ābolus un vēlreiz izmaisa.
Gatavo mīklu liek mafinu formiņās (var likt pilnu, jo viņi neko daudz nepaceļās), pārkaisa ar sadrupinātiem valriekstiem un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 20 - 25 minūtes.
Kcal skaits 100 g - 224; 1 mafinā apmēram - 135 kCal.