trešdiena, 2013. gada 26. jūnijs

Zabaione krēms

Sastāvdaļas: 4 - 5 olu dzeltenumi (80 g) (iesaku lietot lauku olas) ; 100 g cukurs; 140 g Marsalas vīns

 
Saldo pagatavo tā, kā šajā video - saputo olu dzeltenumus ar cukuru, tad bļodu liek karsta ūdens peldē, pa daļām lej klāt vīnu un puto ar mikseri apm. 10 - 15 minūtes līdz krēms sabiezē līdz krējuma konsistencei.  Liek ledusskapī atdzesēt.
 
 
 
 
Var pasniegt kā siltu, tā atdzesētu ar ogām,  augļiem vai cepumiem.   Zabaione krēmu izmanto lai pagatavotu tiramisū.  Mani iespaidi - man par saldu, treknu un alkoholizētu, bērniem nedot. Uz svētkiem un ar ogām dažreiz var, ar cepumiem, nu nezinu. Marsalas vīna vietā var izmantot kādu citu saldu un stiprinātu vīnu.

 
 


1 komentārs:

  1. Sveiki!

    Vai Jūs nevēlētos, ka mēs(www.dodo.lv) izveidotu priekš Jūsu Liepājas bloga kādu auditorijai interesantu bezmaksas rakstu?

    Mūsu Ē-pasts: wwwdodolv[rimbulis]gmail[punkts]com

    Uz sadarbību cerot,
    Dāvis

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...