otrdiena, 2010. gada 28. decembris

Tiramisu

 Cepumi „dāmu pirkstiņi”  (Savoiardi vai Loffelbiskuit) – 400 g (2 iepakojumi); 4 olas; 500 g Maskarpone  siers; 250 g (vai mazāk) pūdercukurs; kafija; nedaudz alkohols - brendijs, rums vai mokka; 30 g kakao; 50 g šokolāde

Vispirms uzvāra ļoti stipru kafiju (tā lai gatava kafija sanāk apmēram 400 ml). Atdala olu baltumus no dzeltenuiem un baltumus saputo stingrās putas, pievienojot 1 tējkaroti pūdercukura. Olu dzeltenumus saputo  kopā ar  pūdercukuru. Pievieno Maskarpones sieru un saputo stingrā krēmīgā masā. Tad pievieno saputotos olu baltumus un iecilā tos krēmā.

Atdzesētu kafiju ielej šķīvī un pielej klāt nedaudz alkoholu, bet nepārspīlē - tā, lai nav spirtota garša. Var iztikt arī bez alkohola pievienošanas, garša tāpat būs ļoti laba.
Cepumus pa vienam apmērcē kafijā un kārto lēzenā  traukā  cieši vienu pie otra. Jārīkojas ir diezgan ātri, jo cepumi ļoti labi uzsūc kafiju un ātri paliek slapji.


Kad trauka apakša noklāta ar cepumiem, tad pāri klāj krēma kārtu - pusi no gatavā krēma. Tad atkal klāj cepumu kārtu un pēc tam atlikušo krēmu.
Kūkas virspusi vienmērīgi nobārsta ar kakao un beigās pārber ar rīvētu šokolādi.



Kad viss pabeigts, kūku pārklaj ar folliju un liek ledusskapī vismaz uz 2 - 4 stundām, bet vēl labāk uz 12 stundām.
Var ēst tāpat  " bez nekā" vai ar augļiem, var sagatavot šokolādes vai vaniļas mērci ar alkoholu.


Recepte ņemta no 2003. gada maija Santas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...