Sastāvdaļas: 1.5 krūzīte milti (230 g); 1 nepilna krūzīte cukurs (150 g), ja grib saldāku cukuru pievieno vairāk; 0.5 krūzīte sviests (80 g); 0.5 krūzīte skābs krējums (150 g); 3 olas; vaniļas cukurs , tējkarote cepamais pulveris, daudz žāvēto augļu (250 g), pūdercukurs keksa pārkaisīšanai, rīvēta 1 citrusaugļa miziņa
Ja nav svaru, tad produktu mērīšanai es izmantoju apm. 200 ml krūzīti.
Sajauc kopā sviestu ar cukuru. Tad pievieno krējumu un olas, vaniļas cukuru - kārtīgi samaisa. Tad ber miltus un cepamo pulveri. Var gadīties, ka miltus vajag mazāk, jo masai jābūt lejamai, bet ne šķidrai.
Nomazgātus žāvētos augļus (aprikozes es sagriežu) kārtīgi izmērcē siltā ūdenī. Pirms pievienošanas mīklai rozīnes apviļāju miltos. Pierīvē citrona miziņu.
Cepamo formu iesmērē ar sviestu un apkaisa ar miltiem. Gatavo mīklu lej cepamajā formā un cep 180 grādos apm. stundu - stundu 15 min. Jāuzmana lai neapdeg augša, tāda gadījumā virsu parklaj ar folliju un turpina cept.
Gatavību pārbauda ar kociņu. Atdzisušu keksu var pārkaisīt ar pūdercukuru un/vai sasmalcinātiem riekstiem. Var pagatavot šokolādes glazūru un pārliet ar to gatavu un atdesētu keksu.
Kaloriju skaits 100 g - 380 kCal.
Ja nav svaru, tad produktu mērīšanai es izmantoju apm. 200 ml krūzīti.
Sajauc kopā sviestu ar cukuru. Tad pievieno krējumu un olas, vaniļas cukuru - kārtīgi samaisa. Tad ber miltus un cepamo pulveri. Var gadīties, ka miltus vajag mazāk, jo masai jābūt lejamai, bet ne šķidrai.
Nomazgātus žāvētos augļus (aprikozes es sagriežu) kārtīgi izmērcē siltā ūdenī. Pirms pievienošanas mīklai rozīnes apviļāju miltos. Pierīvē citrona miziņu.
Cepamo formu iesmērē ar sviestu un apkaisa ar miltiem. Gatavo mīklu lej cepamajā formā un cep 180 grādos apm. stundu - stundu 15 min. Jāuzmana lai neapdeg augša, tāda gadījumā virsu parklaj ar folliju un turpina cept.
Gatavību pārbauda ar kociņu. Atdzisušu keksu var pārkaisīt ar pūdercukuru un/vai sasmalcinātiem riekstiem. Var pagatavot šokolādes glazūru un pārliet ar to gatavu un atdesētu keksu.
Kaloriju skaits 100 g - 380 kCal.