ceturtdiena, 2012. gada 12. aprīlis

Biezpiena kūka ar šokolādes gabaliņiem un šokolādes glazūru

Sastāvdaļas: biskvītam - 110 g sviests; 100 g tumšā šokolāde; 150 g cukurs (1/2 brūnais cukurs); 2 olas; 1 tējkarote vaniļa; 115 g smalkie pilngraudu kviešu milti; biezpiena masai - 750 g vājpiena biezpiens; 4 olas; 200 ml saldais krējums; 2  ēdamkarotes skābais krējums; 150 g cukurs (1/2 brūnais cukurs); 1 tējkarote vaniļa; 2 ēdamkarotes kukurūzas ciete; apm. 100 g tumšā šokolāde; glazūrai - 100 g tumšā šokolāde; 40 g sviests



Pagatavo biskvītu: ūdens peldē liek kausēties šokolādi ar sviestu, olas kārtīgi saputo ar cukuru. Tad pievieno vaniļu un iemaisa izkausēto šokolādi, pašās beigās rūpīgi iemaisa miltus. Cepamo formu ar noņemamām malām ieziež ar sviestu un ielej tajā mīklu. Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 25 minūtes.
Tikmēr pagatavo biezpiena masu - biezpienu samaļ vai sablenderē vai saspaida ar dakšiņu. Olām atdala baltumus no dzeltenumiem, baltumus uzputo stingrās putās. Dzeltenumus liek pie biezpiena, pievieno arī pārējās sastāvdaļas - cukuru, saldo krējumu, skābo krējumu un vaniļu, visu kārtīgi samaisa. Iemaisa cieti un tumšās šokolādes gabaliņus (vislabāk šokolādes čipsi), rūpīgi iecilā olu baltumus. Biezpiena masu lej uz saceptā biskvīta un liek cepeškrāsnī 140 grādos uz stundu, pec tam turpina cept 150 grādos vēl pusstundu.
Formas maliņas noņem tikai pilnībā atdzisušai kūkai. Pēc tam kūku ievieto ledusskapī un var pagatavot glazūru - šokolādi izkausē kopā ar sviestu. Glazūru lej uz kūkas un ar nazi vienmērīgi izlīdzina, tad liek ledusskapī, lai glazūra sacietē. Kūku var dekorēt ar zemenēm, mandeļu skaidiņām vai kā savādāk.
Šo kūku cepu kā ciemakukuli Lieldienās, foto gatavai biezpienkūkai nav un nav arī šķērsgriezuma, bet tikai tāds ne pārāk veiksmīgs darba procesa foto  pirms glazūras uzklāšanas. Taču jāatzīst - kūka bija lieliska - salda, šokolādīga, garšīga un svētkiem atbilstoši. Patiks tiem, kam garšo gan biezpiens, gan tiem, kam šokolāde. Biezpiena vietā var lietot Kāruma svaigo sieru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...