ceturtdiena, 2012. gada 13. septembris

Pasta ar gailenēm

Sastāvdaļas:  apm. 400 g gailenes; 200 g pasta tagliatelle  ; 200 g saldais krējums; apm. 40 g cietais siers; olīveļļa; malti melnie pipari; jūrassāls; dilles

    Gailenes nomazgā un sagriež. Liek uz pannas cepties sākumā bez taukvielām. Paralēli šīm darbībām liek vārīties arī pastu. Tad, kad šķidrums no sēnēm iztvaikojis, tad pievieno eļļu vai sviestu. Sēnes pasāla un sapiparo, un nedaudz vēl pacep, pēt tam  liek klāt saldo krējumu un zaļumus. Gatavai pastai nolej ūdeni, pavisam pavisam nedaudz atstāj (šajā brīdī pastā var iemaisīt viegli sakultu olu, bet var arī iztikt).  Makaronus liek uz pannas pie sēnem un uzmanīgi iemaisa. Porciju pārrīvē ar cieto sieru, pasniedz.


Informācija no cetrassezonas.lv -  Tagliatelle nosaukums cēlies no tagliare – „griezt”. Pasta ir ļoti populāra Emilia-Romagna un blakus esošajā Marches reģionā Ziemeļitālijā, kur tā parasti ir svaigā veidā un tai pievienota ola. Tagliatelle atgādina garas lentas. Tā ir 0,65–1 cm plata. Šī ir labākā pasta, ko pagatavot ar Boloņas mērci, jo tā ir platāka, nevis spageti, kas pilnīgi neder, lai saturētu mērci ar gaļu. Runā, ka tagiatelle radījis kāds talantīgs šefpavārs, kuru 15. gs. iespaidoja kādas ietekmīgas itāļu dāmas – Lukrēcijas Estes (Lucrezia d'Este) – kāzu frizūra.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...