svētdiena, 2011. gada 13. novembris

Biezpienmaize ar āboliem

Sastāvdaļas: 200 g vājpiena biezpiens; 30 g cukurs; 20 g Dansukker cukurs ar vaniļu; 1 ola; 80 g sviests; šķipsniņa sāls; 180 g milti; 1 tējkarote cepamais pulveris
pildījums: - 500 g āboli (nomizoti un sagriezti); 2 -3   ēdamkarotes brūnais cukurs; saujiņa rozīnes; kanēlis


Biezpienu saberž ar abiem cukuriem (var ar mikseri), pievieno olu, mīkstu sviestu. Tad pievieno miltus, kas sajaukti ar sāli un cepamo pulveri. Ja izmanto vaniļas ekstraktu vai vaniļas pāksti, tad kopējais cukura daudzums ir 50 g, bet vaniļu klāt liek beigās. Var pierīvēt arī citrona miziņu. Visu kārtīgi samīca mīklā, ietin plēvē un noliek ledusskapī uz stundu.  Tikmēr sagriež ābolus, pārber ar brūno cukuru un kanēli, pievieno izmērcētas rozīnes.
Mīklu ņem ārā no leduskapja, sadala divās daļās, apakšai atstājot lielāko. To uz miltainas darba virsmas izrullē un ieklāj formiņā ar malām uz augšu.  Tad liek pildījumu un pa virsu liek otru mīklas daļu - izrullē un uzklāj, pa vidu atstājot caurumiņu tvaikam. Var arī izspiest formiņas vai likt pamīšus mīklas plāksnītes. Pa virsu var uzbērt nedaudz cukura - kanēļa maisījumu vai sasmalcinatus riekstus.
 Cep 220 grādos cepeškrāsnī  30- 35 minūtes.

No šīs mīklas var veidot arī atsevišķus pīrādziņus - izrullētu mīklu sagriež kvadrātiņos vai izspiež aplīšus, pa vidu liek pildījumu un aizloka ciet. Pīrādziņi jācep īsāku laiku - apm. 10 - 15 min. , tos pirms pasniegšanas ar pārber pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...