otrdiena, 2014. gada 21. oktobris

Ķirbju un ābolu biezzupa ar kokospienu

Sastāvdaļas: apm. 800g - 1 kg ķirbis (2 tases ķirbju biezenis); 1 ābols; 1 sīpols; 1 vai 2 ķiploka daiviņas; 400 ml kokosriekstu piens  (izmantoju light); sāls; melnie pipari; pustējkarote ingvers (vai tējkarote smalki sarīvēts svaigais ingvers); pustējkarote kardamons; 1/4 daļa tējkarotes kajēnas pipari


Dārzeņus liek cepties cepeškrāsī -  palielās šķēlēs sagriež ķirbi (ar visu mizu), to nedaudz pārslaka ar olīveļļu un liek cepeškrāsnī 200 grādos uz apm. 25 - 40 min., tas atkarīgs no ķirbja šķirnes un izmēra. Gatavs būs tad, kad būs viegli ar karoti noņemams no mizas. Tad cepeškrāsnī liek trauku ar sagrieztu ābolu (izgriež serdi), gabalos sagrieztu sīpolu un ķiplokus.   Tos cep apmēram 20 minūtes. Visu nedaudz atdzesē un sablenderē. Klāt liek pienu, garšvielas un atkal sablenderē. Zupu pārlej katliņā un uzkarsē, pievieno vēl garšvielas, ja nepieciešams.
Recepte no www.loveandlemons.com




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...