piektdiena, 2011. gada 21. oktobris

Miežu miltu - ābolu mafini

Sastāvdaļas: 250 g miežu milti; 2 tējkarotes cepamais pulveris; šķipsniņa sāls; 200 g piens; 250 g sarīvēti āboli; 2 olas; 1/2 vaniļas pāksts; 2 ēdamkarotes vīnogu kaulinu eļļa; 3 ēdamkarotes cukura sīrups; 50 g rozīnes


Nomizo un sarīvē ābolus, pievieno olas, pienu, eļļu un cukura sīrupu, pievieno izmērcētas rozīnes un vaniļu (uzmanīgi pārgriež gareniski vaniļas pāksti un ar naža galu iztīra sēkliņas). Visu samaisa. Otrā bļodā iesver miltus, samaisa ar cepamo pulveri un himalaju sāls šķipsniņu. Tad miltu maisījumu pievieno šķidrajām sastāvdaļām. Rūpīgi izmaisa un liek mafinu formiņās (ja neizmanto silikona formiņas tās ieziež ar taukvielu - eļļu vai sviestu). Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 minūtes.


 Paskatījos, jau vairāk nedēļu neesmu likusi jaunas receptes, jo vēl aizvien nevaru pierast pie jaunā darba režīma.  Tas nenozīmē, ka neko neēdam, bet viss ir tāds vienkāršāks - vārīti griķi ar tomātiem un gurķiem, biezpiens ar zaļumiem utt. Saldie no āboliem gan top bieži, bet tādi ātri - āboli un ogas ar drupačām. Drupačas ir no riekstiem un auzu parslām - šī recepte noteikti būs blogā (kaut kad, tad kad būs foto:)) Gan arī āboli sacepti filo mīklā, kā arī vnk cepti āboli.
Par pusdienu ēdieniem - tuvākajā laikā  plānojas tādi  ēdieni, kas garšīgi kā karsti tā auksti un ir labi  paņemami  līdzi pusdienu kastītē uz darbu, tai pat laikā tie būs pietiekoši sātīgi un veselīgi.
Hmm, un pašlaik man nav tādas etiķetes zem kā palikt miežu miltus - nezinu varbūt zem putraimi un pilngraudu kviešu milti, nu vismaz pagaidām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...