piektdiena, 2011. gada 28. oktobris

Ābolu krambls

Sastāvdaļas: 3 - 4 lieli āboli;   ogas vai žāvētas dzērvenes vai rozīnes; 3 - 6 gabaliņi melnā šokolāde; 90 g auzu pārslas; 50 g lazdu rieksti; 50 g brūnais cukurs; 40 g sviests


Nomizo un sagriež ābolus,  klāt var likt arī ogas (avenes, mellenes ... ), sasmalcinātu tumšo šokolādi. Principā var izmantot jebkādus augļus - banānus, nektarīnus, plūmes, bumbierus..... utt.  Āboliem uzber apm. 10 g  brūno cukuru, (ja augļi ir skābi, tad cukuru ber vairāk), var piemaisīt arī tējkaroti kanēli.


 No samaltām auzu pārslām, samaltiem riekstiem (vai mandelēm), cukura un sarīvēta auksta sviesta pagatavo drupačas - vnk saberž  visu ar plaukstām. Drupačas pārber pāri augļiem un liek visu cepeškrāsnī cepties 175 grādos 30 - 40 minūtes.  Virs āboliem var likt kārtu ar saputotu saldo krējumu vai kārtiņu maskarponi, bet tad jau vairs nebūs tik veselīgi.
Garšīgi ir silts krambls ar plombīra saldējumu, var ēst ar putukrējumu, kaut kādām saldajām mērcēm vai tāpat. Man ļoti patīk šis saldais, jo ir ātri pagatavojams, garšīgs, nav daudz sastāvdaļu un ir pieskaitāms pie veselīgajiem - nav daudz taukvielu, auzu pārslas, rieksti, maz cukura.
Daudzums veidnei 18 cm diametrā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...