svētdiena, 2011. gada 14. augusts

Biezpiena un ābolu drumstalkūka

Sastāvdaļas: mīklai - 400 g milti;1,5 tējkarote cepamais pulveris; 100 g cukurs; 150 g sviests; 2 - 4 ēdamkarotes auksts ūdens; pildījumam - 500 g vājpiena biezpiens; 3 olas; 100 g skābs krējums; 100 g maskarpones siers (vai 200 g skābs krējums vai bezpiedevu jogurts); 2 - 3 ēdamkarotes manna; 1 vaniļas pāksts (vai vaniļas cukurs); 4 drusciņ skābeni āboli


Pagatavo pildījumu -  uzmanīgi pārgriež vaniļas pāksti un iztīra sēkliņas, izmanto tikai sēkliņas. Ar mikseri samaisa olas, krējumu, maskarpones sieru, biezpienu, cukuru un vaniļu. Nomizo un sarīvē ābolus un pievieno kūkas pildījumam pildījumam.
Pagatavo mīklu - samaisa bļodā miltus, cukuru, cepamo pulveri un pierīvē aukstu sviestu un saberž ar rokam vienādas drupačas. Ja drupačas nesanāk, tad liek klāt vēl sviestu vai  nedaudz aukstu ūdeni (kādas 2 ēdamkarotes).
Cepamo pannu (izmantoju pannu 22x 30 cm, dziļums 5 cm) ieziež ar sviestu vai izklaj ar cepamo papīru un ieber tajā pusi mīklas, vienmērīgi izspaida to pa pannu, tad lej pildījumu un pa virsu pārber atlikušās drupačas.
Cep cepeškrāsnī 200 grādos 40 - 50 min.
Recepte no edimdoma.ru

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...