ceturtdiena, 2012. gada 16. februāris

Tiramisū konfektes

Sastāvdaļas: 12 cepumi "dāmu pirkstiņi"  (apm. 120 g); 2  ēdamkarotes maskarpones siers; 2  ēdamkarotes stipra kafija (izmantoju 1 tējkaroti bez kaudzītes šķistošo kafiju); 10- 20  g pūdercukurs; apm. 10 g kakao pulveris


Ar blenderi sasmalcina cepumus, pievieno klāt stipru kafiju un maskarpones sieru un, ja vēlās pūdercukuru (var iztikt arī bez). Visu kārtīgi samaisa kopā, izveidosies bieza krēmveida masa. No tās veido nelielas bumbiņas, ko apvārta kakao pulverī. Vienkāršākais veids kā to darīt ir - ieber bļodinā nedaudz kakao, ievieto tur dažas konfekšu  bumbiņas un tad, kustinot bļodiņu, apvārta.  Gatavās konfektes ievieto uz stundu ledusskapī. Gatavs! Sanāk apmēram 30 konfektes.
Protams, īsts tiramisū nav, bet ir ļoti ātri - pati gatavošana aizņems  5 - 10 minūtes, plus vēl vajadzētu tomēr nedaudz laika, lai savelkās ledusskapī, bet patiesībā var arī ēst tūlīt.  Un labums arī tāds, ka nav jāizmanto olas.


Recepte no edimdoma.ru
  Ak jā, un vēl par dzērienu, kas man krūzītē - tā nav kafija, bet gan cigoriņu dzēriens.  Daži no labumiem, ko dod cigoriņi - piemīt pretmikrobu un pretiekaisuma iedarbība, urīnu dzenošs līdzeklis, nomierina nervu sistēmu; regulē vielmaiņu, nedaudz pastiprina sirdsdarbību un mazina svīšanu. Nesatur kofeīnu, tātad arī nepaaugstina asinsspiedienu.  Vairāk te un te arī. 
Veikalos var nopirkt daudz un dažādus cigoriņu dzērienus, gan ar piedevām, gan bez, šķīstošos un nešķīstošos. Man garšo šāds (ir Sky un Prizmā)- tās ir cigoriņu saknes, kas jāaplej ar verdošu ūdeni un jāpavāra 2 - 3 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...