otrdiena, 2012. gada 13. novembris

Ķirbju biskotti

Sastāvdaļas: 225 g milti ( man - 90 g kukurūzas milti; 135 pilngraudu kviešu milti); 120 g ķirbju biezenis; 1/2 tējkarote soda; 1 tējkarote cepamais pulveris; šķipsniņa sāls; 2 tējkarotes vaniļa; 1/2 citrona miziņa un sula; 75 g brūnais cukurs (man 65 g brūnais cukura sīrups un 15 g brūnais cukurs); 30 g vīnogu kauliņu eļļa; 1 (vai divas, ja mazas) olas; 75 g rieksti un 75 g žāvētas aprikozes


  Miltus samaisa ar sodu, škipsniņu sāls un cepamo pulveri. Citā traukā sakuļ olas ar cukuru, pievieno ķirbju biezeni, eļļu, vaniļu, pierīvē citrona miziņu un citrona sulu. Samaisa viendabīgā masā. Tad savieno sausās un slapjās sastāvdaļas, pievieno sagrieztas aprikozes un sasmalcinātus riekstus, rūpīgi izmaisa.  Tālāk tāpat, kā ar viesiem pārējiem sausiņu cepumiem - veido "desiņas", ko izvieto uz cepamā papīra. Cep 180 grādos 20 minūtes. 


Nedaudz padzesē un griež šķēlītēs. Tad liek atpakaļ cepeškrāsnī un pacep 10 minūtes no vienas un 10 minūtes no otras puses. 
Ļoti labi cepumi, ar maz taukvielām un cukura, toties veselu virkni veselīgu produktu.
Recepte no mama_ganoush.livejourla.com




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...