piektdiena, 2012. gada 9. novembris

Brokastis ar Liepkalnu rupjmaizi

 Šajā nedēļā brokastis vienu rītu bija ļoti atšķīrīgas no man tik ļoti pierastās auzu pārslu un kliju putras ar augļiem un kafijas ar piena spēku. Tās bija vēlās brokastis restorānā La Kanna ar Liepkalnu maiznīcas gardo un spēcinošo maizīti.


Baudījām vairāku veidu uzkodu maizītes - ar spinātu omleti, kazas sieru, gurķiem, avokado, tomātiņiem un visādiem citiem gardumiem, kurus pagatavoja La Kannas pavārs.


Brokastu mums interesantus faktus par maizes cepšanu un maiznīcas plāniem stāstīja Liepkalnu valdes loceklis Aigars Veldre.
     
      Liepkalnu maize un arī cepumi ir 100% roku darbs, un te var paskatīties arī video kā maize top.  Vai Jūs zinājāt, ka rudzu maizes klaipes top 30 stundu laikā? Liepkalnu sortiments ir ļoti plašs, un, ja pareizi sapratu, tad vislielākā dažādība (visādu veidu maizes un maizītes, cepumi, pīrāgi, kūkas un pat tortes)  ir trijos (pagaidām) firmas veikaliņos. Manā vietējā Rimi šodien cepumu plauktā bija tikai pāris, divi vai trīs cepumu veidi.  No maizēm gribētu ieteikt saldo našķi, un man personīgi jaunumu - Lustīgo rupjmaizi    ar āboliem, citronu -apelsīnu sukādēm, aprikozēm, plūmēm un dzērvenēm, riekstiem un kanēli.  Mana iecienītākā ir pilngraudu rupjmaize bez rauga - to pirms ēšanas apgrauzēju cepeškrāsnī (nedaudz apziežot ar olīveļļu) vai  steidzīgajos rītos tosterī.  Starp citu tieši šī ir arī pati vērtīgākā no maizēm, jo tajā ir daudz šķierdvielas, vitamīni un minerālvielas.


 Tālāk idejas brokastīm ar rupjmaizi - tās, kuras baudījām mēs brokastīs,  man ļoti iepatikās un gatavošu arī savās mājās: 
- pupiņu salāti ar grauzdētu rupjmaizi un grilētu, marinētu papriku,
- medus ar grauzdētām saulespuķu (vai ķirbju) sēklām un rukolas lapām,
- kūpināta siera pastēte,
- biezpiens ar svaigiem gurķiem un zaļumiem;
- marinētas (vai vārītas) bietes ar fetas sieru (žēl, bet bietes neēdu vispār)


un saldie - jogurts ar rīvētu rudzu maizi un zemenēm un ābolu rupjmaizes sacepums (ļoti labs!).




Labu apetīti un iedvesmu arī Jums, viesiem, kas brokasto!



*visi foto K.F.Dobrovolskis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...