piektdiena, 2015. gada 27. februāris

Melleņu galete

Sastāvdaļas: 300 g milti; 100 g mandeļu milti;1 tējkarote cepamais pulveris; 70 g vīnogu kauliņu eļļa; 70 g verdošs ūdens; 400 g mellenes (svaigas vai saldētas); apm. 50 - 70 g brūnais cukurs; šķipsniņa sāls



Samaisa kopā miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls, eļļai pielej karsto ūdeni un pakāpeniski sajauc mīklu. Jāskatās, ja šķiet, ka mīkla par slapju, var vēl piebērt miltus. Samīca mīklu, izveltnē pa vidu saber ogas un pārkaisa ar pāris karotēm cukura, uzloka malas uz augšu. Liek cepties 190 grādos apm. 20 -25 min.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...