pirmdiena, 2015. gada 2. februāris

Riekstu un melleņu svaigā kūka

Sastāvdaļas:  pamatnei -  120 g  valrieksti;  120 žāvētas vīģes vai dateles, apm. 2 ēdamkarotes auzu piens; melleņu kārtai  - apm 160 g indijas rieksti (kārtīgi izmērcēti vismaz 4 stundas), 70 g dateles; 1 ēdamkarote kokoseļļa, 1 banāns (130 g); 200 g saldētas mellenes, 1 tējkarotes vaniļas ekstrakts; virskārtai - 50 g izmērcēti Indijas rieksti; 50 g kļavu sīrups; ēdamkarote kokosa skaidiņas; pāris veselas mellenes dekorēšanai



Pagatavo kūkas pamatni - blenderī kārtīgi sasmalcina valriekstus ar datelēm, ja nepieciešams pievieno karoti ūdens vai augu pienu, iegūto masu izlīdzina tortes formā ar noņemamām malām.'
Sastāvdaļas, kas paredzētas melleņu kārtai arī sablenderē līdz krēmveidīgai masai un izlīdzina uz kūkas pamatnes. Tāpat sablenderē arī  virskārtas sastāvdaļas, izņemot mellenes. Virskārtu izlīdzina pāri un dekorē ar ogām.
Kūku pirms pasniegšanas ievieto saldētavā vismaz uz divām stundām. Ja, gadījumā paliek kūka pāri, tad sagrieztu arī var glabāt saldētavā, un izņemt kādu stundu pirms pasniegšanas.
Receptes pamats no http://www.thisrawsomeveganlife.com/.
Atvainojos par pievienoto bildīti, tas pēdējais gabaliņš, kuru atcerējos, ka jānobildē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...