sestdiena, 2010. gada 13. novembris

Rudzu miltu cepumi ar burkāniem

Vajadzēs: 1 tase (150 g) rudzu miltu; 1 tase (150 g) kviešu milti; pustējkarote sāls; 1/2 tase (160 g) bezpiedevu jogurts - receptē ir krējuma siers; 1/2 tase(100 g)  mīksts nesālīts sviests; 1 burkāns (30 g) , 1 citrona miziņa 1/2 tase (100 g) cukurniedru cukurs; 10 g cukurs; 5 g sviests pannas ieziešanai

Bļodā samaisa abu veidu miltus un sāli.  Citā bļodā ar mikseri saputo jogurtu un  pievieno sviestu. Kārtīgi saputo. Pievieno cukurniedru cukuru un maisa līdz viss ir kārtīgi samaisīts. Tad savieno kopā miltu maisījumu ar  jogurta sviesta masu, pierīvē uz smalkās rīves burkānu un 1 citrona miziņu.  Visu kārtīgi sajauc, izveido no mīklas bumbu, ko ietin plēvē un ievieto ledusskapī uz stundu, lai atdziest.
Mīklai tiešām labāk būtu ņemt nevis jogurtu, bet gan krējuma sieru (maskarponi). Manā gadījumā mīkla varētu būt biezāka, šī, kas sanāca nav īsti cepumu mīkla, tādēļ  taisīju nevis kā parasti cepumus, bet mīklu vienmērīgi ieklāju ar sviestu ieziestā cepamajā formā un,  kad gatavi sagriezu gabaliņos. Cep apmēram 20 minūtes 175 grādu karstumā 

Cepumi nav saldi, labi garšo nākamajā dienā ar medu.
Kaloriju skaits 100 gramos - 375 kCal.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...