svētdiena, 2010. gada 28. novembris

Kartupeļu un puravu biezzupa ar kariju

Vajadzēs: 4 kartupeļi (350 g); 2 burkāni ( 170 g); 1 puravs (180  g); 1 ēdamkarote sviests; 1 ēdamkarote karijs; 1 dārzeņu buljona kubiņš (Rapunzel);  1 tējkarote rīvēts muskatrieksts; sāls; citronpipari; kausētais siers; zaļumi


Burkānus nomizo un sagriež gabaliņos, liek vārīties apm. 700 ml ūdens. Puravu kārtīgi nomazgā, sagriež ripiņās. Zaļo daļu daļu liek katliņā un vāra kopā ar burkāniem.Kartupeļus nomizo un sagriež  kubiņos.  Purava balto daļu liek uz pannas sautēties sviestā. Apsautē, tad uzkaisa karija pulveri un vēl dažas minūtes pasautē. Katliņā liek gabaliņos sagrieztos kartupeļus un apsautēto puravu.  Pannā ielej 1 kausiņu ūdens (no katliņa), pannu izskalo un ielej atpakaļ katliņā. Pievieno dārzeņiem buljona kubiņu, nedaudz sāli un nedaudz citronpiparus. Visu vāra apmēram 20 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti. Tad visu sablenerē, pieber rīvētu muskatriekstu un uzkarsē. Zupu lej šķīvī un pa vidu liek karoti kausētā siera vai krējumu. Pārber ar zaļumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...