pirmdiena, 2011. gada 28. februāris

Brokastu maizītes - skones

Sastāvdaļas: 215 g milti; 20 g cukurs; 1 tējkarote cepamais pulveris; šķipsniņa sāls; 30 g mīksts sviests; 125 g bezpiedevu jogurts; 2 ēdamkarotes piens; 2 tējkarotes; vaniļas cukurs, 1 tējkarote citrona mizina; 50 g kaltētas dzērvenes

Bļodā samaisa kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Pievieno mīkstu sviestu un izmaisa līdz viss sviests ir vienmērīgi samaisījies ar miltiem.  Pievieno pienu un jogurtu, samaisa, bet nekuļ un īpaši nemīca. Viss ir ļoti vienkarši un ātri. Pievieno izmērcētus žāvētos augļus, var likt arī riekstus.
Izveido no mīklas apaļu plāceni apmēram 2,5 līdz 3 cm biezumā. Liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Plāceni sagriež pa diagonāli astoņos gabalos un izvieto ar nelielu atstatumu vienu no otra.
Cep cepeškrāsnī 200 grādos 15 - 20 minūtes, līdz skones paceļās un paliek zeltainas.
Skone ir nedaudz pa vidu starp bulciņu un cepumu ar nedaudz saldenu garšu. Labs risinājums reizē, kad nav brokastīs svaiga maizīte - mīklu var sagatavot iepriekšējā vakarā un cept no rīta.  Ēd siltas ar zemesriekstu sviestu, šokolādes krēmu, ievārījumu, sviestu, medu, ābolu biezeni....  Atdzisusi  paliek cietāka, kā cepums.



Recepte no  www.chocolateandzucchini.com/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...