otrdiena, 2011. gada 15. februāris

Brokastu muslis jeb granola

Sastāvdaļas: 200 g auzu pārslas; 60 g medus; 40 g sviests; 20 g kokosa skaidiņas; žāvētie augļi - 60 g dzērvenes; 60 aprikozes; 90 g rozīnes; rieksti - 60 g mandeles; 50 g valrieksti

Ūdens peldē izkausē sviestu kopa ar medu. Žāvētos augļus nomazgā,  aprikozes sagriež mazākos gabaliņos. Mandelēm noloba miziņu (divas reizes aplej ar karstu ūdeni un tad miziņa viegli nolobās). Riekstus arī sasmalcina. Bļodā nosver auzu parslas un kokosa skaidiņas, klāt liek žāvētos augļus un riekstus. Pievieno izkausēto medu ar sviestu. Visu samaisa. Cepamo trauku izklāj ar cepamo papīru, uzber maisījumu un ar karoti pieplacina. Liek cepties cepeškrāsnī 160 grādos 30 minūtes, pēc apmēram nimūtēm 10 - 16 apmaisa. Auzu pārslas apcepsies zeltaini brūnas. Musli atdzesē un tad saber traukā, kurā paredzēts uzglabāt.







Īstenībā bija paredzēts taisīt musli batoniņus, bet tad laikam vajag vairāk sviesta un medus, jo viņi nesacietēja kā bija paredzēts. Bet ir ļoti labi arī šādi - brokastu muslis bez e un pārmērīga cukura daudzuma.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...