trešdiena, 2011. gada 20. aprīlis

Auzu pārslu un zemeņu mafini ar riekstu drupatām

Sastāvdaļas: 110 g auzu pārslas; 100 g milti; 50 g pilngraudu milti; 90 g cukurs; 1 tējkarote cepamais pulveris; 0,5 tējkarote soda; 150 g kefīrs; 1 ola; 80 g zemeņu biezenis; pus citrona miziņa, 0,5 tējkarote vaniļas esence; apm. 100 g zemenes
drupatām - 50 g mandeles; 30 g sviests; 30 g milti; 50 g brūnais cukurs

  Sasver  un nomēra sausās sastāvdaļas - miltus, auzu pārslas, cukuru, cepamo pulveri, sodu. Otrā bļodā samaisa slapjās sastāvdaļas - kefīru, zemeņu biezeni (var sablenderētas ogas), sarīvētu citrona miziņu, pustējkaroti vaniļas esenci, sakultu olu. Visu samaisa. Tad, pakāpeniski maisot, savieno sausās un slapjās sastāvdaļas. Rūpīgi izmaisa un pievieno 4 daļās sagrieztas zemenes.
Sagatavo drupačas - nomizo mandeles, sasmalcina. Tad pie mandelēm, miltiem un cukura ierīvē aukstu sviestu. Visu saberž drupacās.
Mafinu mīklu liek kā parasti traciņos un pa virsu ber drupatas. No šī daudzuma sanāks kādi 14 - 16 mafini.
Cep  190 grādos 25 - 30 minūtes. Atdeseē un tad ņem ārā no formiņām.
Izkatās traki - divu mafinu receptes pēc kārtas un vēl pavasarī. Tiešām, abus cepu vienā dienā, tādēļ arī sastāvdaļas līdzīgas - auzu pārslas, kefīrs, mandeles, pilngraudu milti.  Mafinus ņēmu līdzi ciemos, visi ēda, gan pieaugušie gan bērni.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...