svētdiena, 2012. gada 8. janvāris

Brauniji ar lazdu riekstiem

Sastāvdaļas: 200 g melnā šokolāde; 60 g sviests; 4 olas; 90 g cukurs; puse vaniļas pāksts (vai vaniļas esence); 100 g milti (pusi droši var aizstāt ar pilngraudu miltiem); apm. 100 - 120 g lazdu rieksti



Ūdens peldē liek kausēties šokolādi, pielej klāt 3 - 4 ēdamkarotes ūdens (var arī saldo krējumu), pieliek sviestu. Uz mazas  uguns izkausē.
Tikmēr cukuru sakuļ ar olām un vaniļu. Pieber miltus un rūpīgi izmaisa. Tad uzmanīgi pievieno šokolādes masu - uzmanīgi tāpēc, ka jaraugās, lai šokolāde nav par  karstu. Pašās beigās iemaisa četrās daļās sagrieztus riekstus (pirms tam riekstus pacep uz pannas un noņem miziņu). Garšīgi būs arī ar mandelēm un valriekstiem, zemesrieksti  un indijas gan, manuprāt, te nederēs.
Cepamo trauku izklāj ar cepamo papīru vai ieziež ar sviestu. Ielej mīklu un izlīdzina ar karoti virspusi. Liek cepties 180 grādos 20 - 25 min.  Gatavu nedaudz atdzesē un sagriež gabaliņos, kurus var apkaisīt ar pūdercukuru.
Recepte no edimdoma.ru



3 komentāri:

  1. Mums arī pavisam nesen bija izcepts braunijs pēc citas receptes, nu garšīgs jau gan tāds kārumiņš:)

    AtbildētDzēst
  2. Piekrītu akvamari28, garšīgi gan. Un milzīgs pluss tas, ka ātri un nav sarežgītas darbības.
    Pēc kādas receptes Jūs cepāt?

    AtbildētDzēst
  3. http://www.receptes.lv/receptes/gatavot:sokolades-braunijs/
    pēc šīs receptes cepām- es Sandra ar māsu Leldi, lai lielāka skaidrība ar mums:)lielāks saldummīlis ir Lelde, un ideja, kad tāds jācep, arī viņas;)
    bet jums arī tik daudz veidu ar braunijiem:)ļoti feini:)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...