svētdiena, 2011. gada 24. aprīlis

Panna cotta

Sastāvdaļas: 400 ml saldais krējums (35%); 125 ml piens; 130 g želejcukurs Multi; puse vaniļas pāksts; ogu mērcei -  zemenes;  mellenes ;  pūdercukurs; citrona sula



Pārgriež vaniļas pāksti un izņem sēkliņas. Sēkliņas un arī miziņas liek katliņā. Klāt lej pienu, saldo krējumu un pieber cukuru. Karsē  uz lēnas uguns ik pa brīdim apmaisot. Kad uzmet pirmo burbuli, pavāra vēl 30 sekundes. Nedaudz padzesē un caur marlīti lej porciju trauciņos. Liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām atdzesēt.
Pagatavo ogu mērci - sablenderē zemenes ar cukuru un liek karsēties. Uz apmēram 300 g ogu ņemu divas ēdamkarotes pūdercukuru un puscitrona sulu. Ogas karsē un nelielas uguns, piespiež citrona sulu un pieliek veselas mellenes.
Sacietējušu saldo ņem ārā no trauciņa, pārlej ar karstu ogu mērci. Lai vieglāk  dabūt ārā no trauciņa , tad trauciņa dibenu ieliek uz paris sekundēm karstā ūdenī.
Neskatoties uz to, ka ēd saldo krējumu ar cukuru, ir sajūta, ka gardums nav trekns, tieši otrādi.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...