sestdiena, 2012. gada 17. marts

Ķirbju maize

Sastāvdaļas: 300 g pilngraudu kviešu milti; 350 g ķirbju biezenis; 2 ēdamkarotes Dansukker tumšais cukura sīrups; 1 tējkarote muskatrieksts; 1 tējkarote kurkuma; 1,5 tējkarotes kanēlis; 0,5 tējkarotes soda; 1 tējkarote cepamais pulveris; 1 tējkarote sāls;  3 ēdamkarotes linsēklas; sauja kaltētas dzērvenes; ķirbju sēkliņas


Linsēklas aplej ar ūdeni un atstāj uz  15 min, tad tās sablenderē kopā ar ķirbju biezeni un piemaisa  arī cukura sīrupu. Citā bļodā samaisa sausās sastāvdaļas  -  miltus, garšvielas, cepamo pulveri, sodu un dzērvenes. Tad sausās sastāvdaļas pievieno slapjajām. Mīklai nav jābūt šķidrai, ja šķiet, ka nav īstā konsistence, tad papildus var pievienot vai nu nedaudz ūdeni (ja par sausu), vai nedaudz miltus (ja par sķidru). Linsēklas klasiski var aizstāt ar olām.
Keksa formu izklāj ar cepamo papīru un pārliek tajā mīklu. Virspusi var pārkaisīt ar sēkliņām vai  riekstiem. Cep 180 grādos gandrīz stundu.
Maize ir ļoti ļoti aromātiska un garšīga, var iestāties patīkama atkarība.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...