sestdiena, 2012. gada 24. marts

Aveņu un šokolādes mafini pēc Džeka Hansena receptes

Sastāvdaļas: 125 g sviests; 3 olas; 175 g cukurs; 100 g saldais krējums (35%); 275 g milti; 1,5 tējkarote cepamais pulveris, vaniļa (vai nu vaniļas pāksts vai dabīgs vaniļas ekstrakts), piedevas - ogas un melnā šokolāde


Mīkstu sviestu saputo kopā ar cukuru, pa vienai pievieno olas, tad vaniļas ekstraktu (es lietoju šādu no iherb).  Citā traukā samaisa miltus ar cepamo pulveri.  Tad trešdaļu miltu maisījumu iesijā slapjajās sastāvdaļās, ar karoti samaisa un pievieno trešo daļu no saldā krējuma, atkal izmaisa. Tad atkal miltus, iemaisa, saldo krējumu..... kamēr viss samaisīts. Mīkla sanāk pabieza, tagad iemaisa ogas un šokolādi. Mums seši mafini ar avenēm un pārējie ar avenēm un melnās šokolādes gabaliņiem.  Ar karoti liek mīklu mafinu formiņās, pa virsu var uzbērt riekstus,  vēl balto vai tumšo sokolādi vai ogas. Cep 200 grādos 20 - 25 min.


Mafini pēc šīs receptes, lai arī nav diētiski, ir ļoti garšīgi un sulīgi, nav arī par saldu.  Recepte ļoi laba, to var izmantot kā pamatrecepti un variēt ar piedevām, virspusi var pārbērt ar drupačām, pārliet ar sokolādi vai pagatavot citronu glazūru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...