trešdiena, 2012. gada 14. marts

Tomātu un lēcu zupa

Sastāvdaļas: 2 seleriju kāti; 2 burkāni; 1 neliels čillī pipars; lielā bundža (800 g) tomāti savā sulā; 150 g sarkanās lēcas (vai škeltie zirnīši); jūrassāls, 1 tējkarote karijs, pētersīļi; nedaudz olīveļļa



Olīveļļā uz pannas apcep sasmalcinātu čillī un smakli sagrieztu selerijas kātu (te var būt arī ķiploks un sīpols selerijas vietā, es neesmu sīpolu un ķiploku fane:(). Tad pievieno smalki sagrieztu burkānu un pacep pāris minūtes. tad pievieno tomātus ar visu šķidrumu, pieber sāli un pasautē visu ar vāku apm. minūtes 10. Tad pārliek visu kattlinā, pielej verdošu ūdeni apm. 600 ml (var lietot arī buljonu), pieber kariju un liek klāt lēcas. Apmaisa un vāra uz lēnas uguns pusstundu. Porciju var pārkaisīt ar zaļumiem un ja vēlās - ēd ar skābo krējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...