pirmdiena, 2012. gada 21. maijs

Pavlovas bezē kūka

Sastāvdaļas: 4 olu baltumi; 200 g pūdercukurs; 2 tējkarotes kukurūzas ciete; 2 tējkarotes etiķa; 250 ml saldais krējums; augļi - kivi un zemenes


Gatavošana precīzi kā lindasvirtuve.lv:
  1. Krāsni uzkarsē līdz 140°C. Olas baltumus ar elektrisko mikseri saputo, līdz tie kļūst stingri (ceļot ārā miksera putošanas slotiņas, baltumi ceļas līdzi). Pakāpeniski, nepārtraukti putojot, pievieno cukuru. Puto, līdz baltā masa kļūst izteikti krēmīga, spīdīga un stingra.
  2. Saputotajiem olas baltumiem pievieno kukurūzas (kartupeļu) miltus un etiķi. Uzputo.
  3. Iegūto masu ar karoti liek uz cepešpannas (apakšā klāj cepamo papīru) 18 cm diametrā. Temperatūru cepeškrāsnī nogriež līdz 110°C. Cep 1 stundu un 20 minūtes. Tad karstumu izslēdz un ļauj pavlovai pilnībā atdzist, to no krāsns neizņemot!
  4. Uzputo saldo krējumu, izklāt pār atdzisušo pavlovu. Pa virsu kārto pusmēnestiņos sagrieztus kivi un ogas. Pasniedz nekavējoties.
Es pati vienmēr esmu baidījusies cept Palovu, biedējuši tieši tie olbaltumi, uzputot pareizajā konsistencē, nesadedzināt, vai nesaplaks utt. Daudzus gadus atpakaļ mans mēginajums tikt pie bezē cepumiem, izgāzās - apdeguši un bezgaršīgi.
Tieši šo kūku arī es necepu - cepa mīļā meita man kā māmiņdienas parsteigumu brokastīs. Kūka gaisīga un maiga, tagad gaidu zemeņu sezonu, būs atkārtojumi.

1 komentārs:

  1. Man prieks, ka izdevās! Kūka izskatās skaista un garšīga :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...