otrdiena, 2010. gada 28. septembris

Ābolu plātsmaize

Vajadzēs: 100 g sviesta;160 g cukura; 180 g miltu; 3 olas; 6 -7 lieli āboli; ~200 g skābais krējums; 2 ēdamkarotes iebiezinātais piens; 1 tējkarote cepamais pulveris; nedaudz citrona sula, kanēlis

Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež daiviņās. Liek bļodā, un lai āboli nesabrūnē tos apslaka nedaudz ar citronu sulu. Ābolus apber ar cukuru (apm. 60 g).
 Mikstu sviestu saputo kopā ar cukuru (~100 g) un vaniļas cukuru. Olām atdala baltumus no dzeltenumiem, baltumus saputo atsevišķi. Dzeltenumus pievieno sviesta un cukura masai, samaisa. Tad pievieno 3 ēdamkarotes skābo krejumu, kārtīgi  sajauc ar mikseri. Tad pakāpeniski ber miltus sajauktus ar  cepamo pulveri. Mīklai jābūt stingrai. Pēc tam  uzmanīgi mīklā iemaisa saputotos olu baltumus. Mīklu lej pannā, kurā ieklāts cepamais papīrs, kuru papildus var  ieziest ar sviestu. Mīklu vienmērīgi izlīdzina, pārber nedaudz ar kanēli un pa virsu kārto ābolu šķēlītes. 1- 2 ēdamkarotes skābā krējuma sajauc ar sīrupu, kas radās no āboliem un cukura, klāt pieliek 2 karotes iebiezienātā piena. Pārlej to pāri āboliem, pārber visu  nedaudz ar kanēli. Cep 200 grādos 40 minūtes.

2 komentāri:

  1. Ljoti ljoti garsigi!Paldies par recepti.

    AtbildētDzēst
  2. Priecājos, ka recepte noderēja un kūka izdevās garšīga. Ābolmaize vispār ir tāds pateicīgs kārums, kuru var gatavot ļoti daudzos veidos un nebaidīties eksperimentēt.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...