pirmdiena, 2013. gada 4. marts

Vegāni auzu cepumi

Sastāvdaļas: 150 g pilngraudu kviesu milti; 150 g auzu pārslas; 1 tējkarote cepamais pulveris; apm. 75 g valrieksti vai citi rieksti; 2 tējkarotes kanēlis; šķipsniņa sāls; 50 g kaltētas dzērvenes; 50 g rozīnes; 1 banāns (apm. 100 g); 1 ābols (apm. 130 g); 75 g kļavu sīrups; 20 g vīnogu kauliņu eļļa



    Banānu un ābolu sablenderē kopā ar kļavu sīrupu, pievieno eļļu. Citā traukā samaisa kopā miltus ar auzu pārslām, pievieno cepamo pulveri, kanēli un sāli. Tad sajauc kopā abus maisījumus, un iemaisa klāt sasmalcinatus riekstus un žāvētos augļus. Veido no mīklas bumbiņas, ko pieplacina un  liek cepties cepeškrāsnī 175 grādos apm.  12 - 15 minūtes. Cepšanas vidū cepumiņus var apgriezt uz otru pusi un vēl nedaudz salpacināt ar lāpstiņu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...