svētdiena, 2021. gada 28. marts

Cepumi austiņas

Sastāvdaļas: kārtainā bezrauga mīkla, cukurs

Kārtaino mīklu atsaldē. Darba virsmu (var darboties uz silikona paklājiņa)  nober ar cukuru, uz tā liek mīklas plāksni, virspusi pārkaisa ar cukuru un izrullē ar mīklas rulli, tad apgriež mīklu otrādi, atkal pārber ar cukuru un parullē, un tā vairākas reizes, kamēr izrullēts plāns taisnstūris. Uz vienu plāksni man izlietojās aptuveni 25 - 30 g cukurs. No abām malām sarullē vai saloka mīklu uz vidu. tādā "gliemezītī" . Tad sagriež škēlēs   1 līdz  1,5 cm biezumā. 





Liek uz cepamās plāts, pa virsu vēl uzkaisa nedaudz cukuru,  cepamo plāti apsmidzina ar ūdeni un liek cepties 200 g apm 15 minūtes, kamēr cepumi ir zeltaini brūni. 





Nav komentāru:

Komentāra publicēšana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...