trešdiena, 2014. gada 12. marts

Auzu cepumi ar žāvētiem augļiem un jogurtu

Sastāvdaļas: 300 g auzu milti (vai sasmalcinātas auzu pārslas) ; ~ 150 g žāvēti augļi (rozīnes, aprikozes, dzērvenes....); 60 g rieksti; 2 ols; 150 g   jogurts; pustējkarote kanēlis; pustējkarote cepamais pulveris; šķipsniņa sāls


Žāvētos augļus un riekstus sasmalcina blenderī, un samaisa ar auzu miltiem (izmantoju pusi sasmalcinātas auzu pārslas + pilngraudu kviešu milti). Pievieno cepamo pulveri, kanēli, sāli un samaisa. Tad pievieno jogurtu un olu. Visu kārtīgi samaisa un veido cepumiņus. Var sarullēt tādas kā "desiņas" ietīt pārtikas plēvē un ievietot uz brīdi saldētavā, tad ņem ārā. iztin un sagriež cepumu šķēlītes. Šoreiz veidoju ar rokām plācenīšus. Cep cepeškrāsnī 180 grādos apm. 12 - 15 minūtes.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...