trešdiena, 2020. gada 16. septembris

Fermentētā griķu maize

Sastāvdaļas: 300 g zaļie griķi; 20 g kokosa milti ; apm 50 - 70 g dažādas sēkliņas; sāls


Griķus sagatavo tāpat kā diedzēšanai   Diedzeti zaļie griķi . Noskalo vairākas reizes, kamēr ūdens ir dzidrs un nav nekādu netīrumu. Tad aplej ar labāko ūdeni kāds ir, apklāj ar dvielīti un atstāj uz 5 -6 stundām.  Pēc tam nolej ūdeni  caur sietu, nevajag skalot. Griķus pārliek blenderī, aplej ar 200 ml ūdens un sablenderē mīklā. Mīklu pārlej bļodā, pārklāj ar dvieli un atstāj uz 24 stundām istabas temperatūrā, tagad notiek fermentācijas process.  Pēc 24 stundām mīkla būs piebriedusi un nedaudz pacēlusies, tagad var pievienot  sāli, sēkliņas un kokosriekstu miltus. Taču bez tā var arī iztikt.  Mīklu pārliek ar cepamo papīru izklātā formiņā un virspusi var izdekorēt ar atlikušajām sēkliņām, atstāj vēl maizi maliņā uz 30 minūtēm.   


Cep 175 grādos apmēram 1 stundu un 10 minūtes. atdzesē un tikai tad sagriež. Var sasaldēt sagrieztu porcijās, un sagatavot svaigu grauzdiņu cepeškrāsni vai tosterī jebkurā brīdī.

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...