svētdiena, 2014. gada 12. oktobris

Svaigu brokoļu salāti ar riekstiem un dzērvenēm

Sastāvdaļas: 2 nelielas brokoļu galviņas; 50 g nomizotas mandeles (vai indijas rieksti vai valrieksti); 50 g kaltētas dzērvenes'; 1 sarkanais sīpols; mērcei: 150 g grieķu jogurts; 1 ēdamkarote balzamiko etiķis (vai ābolu); 2 ēdamkarotes citronu sula; 1 tējkarote brūnais cukurs vai medus; šķipsniņa sāls; malti melnie pipari; 3 ēdamkarotes smalki sakapāti sīpoli



Mandeles (vai citus riekstus) pavisam nedaudz apgrauzdē (var arī negrauzdēt) un plāni sagriež. Brokoļus sadala galviņās un sasmalcina palielos gabalos ar blenderi (izmanto pogu chop ), sīpolu smalki sagriež. Pagatavo salātu mērci - kārtīgi sajauc kopā visas sastāvdaļas un iemaisa salātos, pēc garšas pievieno vēl sāli un piparus. Mērci arī gatavoju blenderī, turpat arī smalcinu sīpolu. Salātus pasniedz pēc minūtēm 20 - 30, kad visas sastāvdaļas savilkušās.
Šie ir mani mīļākie salāti šoruden, vispār svaigus brokoļus salātos nebiju ēdusi. Esmu variējusi - ar dažādiem riekstiem, klāt likusi seleriju kātus, gatavojusi mērcīti bez jogurta, bet ar eļļu, brokoļu vietā likusi ziedkāpostu. Receptē no smittenkitchen.com mērcei jogurtu jauc kopā ar majonēzi, var arī tā, ja nav iebildumu.



2 komentāri:

  1. Kádi feini saláti, paldies par recepti!!!

    AtbildētDzēst
  2. Izmēģini, patiks:) Vismaz es sajūsmā, un arī tas ka brokoļi ēdami svaigā veidā man vismaz atklājums.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...